Bij de opening van het winkelpand in Vlissingen (hoek Badhuisstraat- Aagje Dekenstraat) werd dit beeldje geplaatst van de Limburger Jean Houben. Het is een vrolijk beeldje, typisch voor de meest winderige straat van Vlissingen. Het verbeelden van drie wandelende en winkelende dames in deze stad aan de zee waar de wind vrijuit zijn spel speelt, staat hier dan ook wel op zijn plaats. De houding en uitdrukking van de 3 meisjes geven ook een speels, jonge uitdagende uitstraling, die tegelijkertijd een indruk van vrouwelijke solidariteit inhoudt. De dynamiek die in het beeld zit heeft het ook op een andere manier meegemaakt. Het is al drie maal verplaatst door herinrichting van de stad en staat nu op de Coosje Buskenstraat – hoek Spuistraat.

1980

Vroom & Dreesman schenking

Coosje Buskenstraat

Brons op sokkel

Gegoten

looproute 1 – 7

fietsroute 1 – 22

fietsroute 2 – 10