Plaquette aangebracht aan de gevel van de Nieuwendijk 21 op 24 juli 1988 als herinnering aan de 250ste geboortedag van de schrijfster Elisabeth Bekker, beter bekend onder de naam Betje Wolff. Ontwerp van de beeldende kunstenaar Jan Haas (Vlissingen). Een verwijzing naar de romans die zij in briefvorm schreef (o.a. Sara Burgerhardt).

In 1988 werd de 250ste geboortedag van Betje Wolff herdacht. Ter gelegenheid hiervan werd op de plaats waar haar geboortehuis heeft gestaan een reliëf aangebracht bestaande uit vier enveloppen, Het kunstwerk verwijst naar de literaire vorm die Betje Wolff hanteerde in haar briefroman.

Jan Haas werd in 1941 in Djakarta geboren en kwam op 12-jarige leeftijd naar Vlissingen. Hij is al 40 jaar werkzaam als beeldend kunstenaar. In het begin als tekenaar en graficus, later komen daar beeldhouwen en schilderen bij.

“Het wezen van de kunst is nu juist dat het geen enkele interpretatie op voorhand uitsluit” zei hij eens. Op zoek naar avontuur in het leven zoekt hij ook het avontuur in zijn werk. Ongebonden laat hij de waan van de dag aan zich voorbijgaan.

www.janhaas.nl

1988

Stichting Vrienden van het Stedelijk Museum

schenking Stichting Vrienden van het Stedelijk Museum

Nieuwendijk 21

RVS

Reliëf – Staal

looproute 1 – 12

fietsroute 1 – 31

fietsroute 2 – 1