Op de Pres. Rooseveltlaan onder aan de afrit van de boulevard staat dit beeldje van L. Messer. Het is in 1964 geplaatst en was een geschenk van de oud-burgemeester van Vlissingen, de heer van Woelderen. Het stelt de vergankelijkheid van het menselijk leven voor.

Een oud en jong echtpaar voor, die rug aan rug tegen elkaar zitten. Het gaat over de liefde, alleen is de houding die de twee ten opzichte van elkaar aannemen wel voor verschillende interpretaties vatbaar. Je zou het kunnen zien als een generatieconflict dat elkaar de rug toekeert, maar ook als een continuïteit in het beleven van de liefde waarin ze elkaar steunen. Op de sokkel staat een gedicht.

1964

Burgemeester van Woelderen

Burg. Van Woelderenlaan/Pr. Rooseveltlaan (Ingang Nollebos)

Steen op sokkel

Gekapt uit steen

________________

fietsroute 1 – 10

fietsroute 2 – 33