Het bronzen beeld is in 1986 geplaatst aan de Nieuwendijk en gemaakt door beeldende kunstenaar Herman Bisschop (Aardenburg). Herplaatsing 2005 – locatie Groene Boulevard zeezijde.

Dit beeld had als oorspronkelijke naam ‘de Bruid’, maar is gaande het proces van vervaardiging veranderd in ‘de Vissersvrouw’ en stond oorspronkelijk op de Nieuwendijk bij de Vissershaven en is in oktober 2005 geplaatst op de huidige locatie aan de zogenoemde ‘groene boulevard’. Technisch is het complex om zo’n beeld te bouwen. In het atelier moesten diverse steunende constructies worden opgebouwd. Herman is van oorsprong een tekenaar, schilder en is later ook sculpturen gaan maken. Thema’s als mens en weer en landschap komen regelmatig terug in zijn werk. Hij werkt veelal in series en thematisch. Herman Bisschop is een analyticus, leest veel en langzaam en past dit ook toe in zijn werk, blijft doorploeteren, zoeken en “het thema uitmelken”. Van Herman Bisschop staan nog twee andere werken in Vlissingen in het Bellamypark “Sammy’ en op Boulevard Evertsen ‘Man met sigaret’. Voor zijn huidige werk zie www.hermanbisschop.nl

1986

BKR

Groene Boulevard (tegenover Arsenaaltoren)

brons gegoten

looproute 1 – 14

fietsroute 1 – 30

fietsroute 2 – 2