Was geplaatst in het park Westduin en gemaakt door Johan Wagenaar (Utrecht). Het is een sculptuur met als thema de relatie natuur, licht en schaduw. Schenking van de kunstenaar in 1986.

De oorspronkelijke plaats van deze sculptuur zou het Rondeel zijn geweest als 20ste eeuws accent tegenover de vestingwerken, maar is tenslotte in het wandelgebied geworden, wat wellicht een betere plaats is. Want “Zon schrijft schaduw” gaat nu een relatie aan met de “natuurlijke omgeving. Zo komt de thematiek het best tot zijn recht. De cirkel kan staan voor eindeloze beweging en tegelijk voor de zon, die via de drager van de cirkel zijn tijdelijke sporen op de aarde achterlaat, zijn schaduw schrijft. Ruimte en beweging vallen zo samen, terwijl de schuine kant van de cirkel gewicht en zwaartekracht zichtbaar maakt.

Oorspronkelijk wilde de gemeente Vlissingen het kunstwerk plaatsen op het rondeel bij de jachthaven waar veel kanonnen staan. Voor de kunstenaar was deze combinatie onmogelijk: ”Mijn werk gaat over tijd en licht en niet over oorlog” was zijn commentaar.

Buro Beeldende Kunst.

Schenking van de kunstenaar

Westduinpark

Staal

__________________

fietsroute 2 – 37