Jan Haas.  Op het punt van bewegen. Het basaltblok is voorzien van een sleutel, die de suggestie wekt dat er een mechaniek verborgen is. Bij het rotsblok staat de tekst “Miljoenen jaren deel van een massief , op het punt van bewegen”, hetgeen uiteraard een geweldig contrast geeft. (1986)

Hoewel Jan al zeer jong begon met tekenen en grafieken, begon hij al in de jaren zeventig met ruimtelijk werk, vooral met grote staalplastieken die voortkwamen uit etsen van doosvormen en perspectieven.

Deze basaltsculptuur heeft, behalve de ruimtelijke vormgeving, ook een zeer duidelijk concept dat dikwijls aanwezig is in het werk van Jan Haas, namelijk het overschrijden van tijd en ruimte.

De basaltblok maakte gedurende het Straatfestival 1988 deel uit van de tijdelijke kunstwerken op het terrein aan de Boulevard. De kunstenaar realiseerde op locatie een assemblage van glas, steen en een boompje. www.janhaas.nl

1990
Buro Beeldende Kunst
Kunstenaar
Straatfestival Vlissingen
Hoek Badhuisstraat/Julianalaan
Basalt/RVS
Assemblage

Jan Haas