Dit beeld wordt door veel Vlissingers “Sammy” genoemd naar de zinsnede ‘Hoog Sammy, kijk omhoog’ uit het lied van Ramses Shaffy. Herman Bisschop geeft mensen weer in dagelijkse situaties. Zoals deze man die naar de lucht boven het voormalig Stedelijk Museum kijkt en zich afvraagt: ”Houden we het droog vandaag”? Dit beeld kon geplaatst worden dankzij de BKR regeling.

Herman Bisschop is geboren in Tegelen (1951) en studeerde beeldende kunsten in Maastricht. Op de vraag die iemand hem stelde hoe zijn werk tot stand kwam antwoordde hij: “Kunst is constant oorlog voeren. Iedere vraag roept weer een wedervraag op. Ik begin te werken zonder vooropgezet plan.

Zo moet de kijker ook kijken, het in zich opnemen zonder vooropgezette ideeën. Dat zijn werk een bepaalde rust uitstraalt is wel zijn bedoeling, het is zijn ordenen van een chaos.

Er staan nog 2 andere werken van Herman Bisschop in Vlissingen, man met sigaret op de boulevard Evertsen en de Vissersvrouw op de groene Boulevard.

Typisch is het ook dat alle werken van Bisschop een bijnaam hebben gekregen van de Vlissingers. Die bijnaam heeft de oorspronkelijke titel vervangen.

Zijn stijl en manier van werken zijn in de loop van de tijd sterk geëvolueerd.

www.hermanbisschop.nl

1983

Gemeente Vlissingen

Overige: BKR

Bellamypark

brons

gegoten

looproute 1 – 10

fietsroute 1 – 19

fietsroute 2 – 13