Gerealiseerd in het kader van het kunstproject “de Openbare Orde” , waaraan 12 kunstenaars deelnamen (1998). Elke kunstenaar kon toen een blinde gevel zoeken in de stad welke refereerde aan een keuze in de architectuur.

Locatie: SpuistraatEddy Quite is geboren in Vlissingen (1947) en studeerde aan de kunstacademies in Brugge, Brussel en Oostende. Schoonheid en vormgeving zijn voor hem essentieel.

Quite is vooral een tekenaar die een interactie opbouwt met het materiaal waarmee hij werkt. In grote tekeningen maakt hij gebruik van oervormen die tijdloos zijn, velden die een spanning blijven behouden omdat ze ondefinieerbaar zijn, rust geven en die hem ook nooit vervelen.

Hij heeft een hele weg afgelegd om tot deze vormen te komen, een constante zoektocht naar de essentie, rust, stilte, naar een wereld die hij in zich heeft, een filosofie die hij zich eigen heeft gemaakt.

Eddy Quite