De voormalige Watertoren (1938) aan rijksweg A58/Vlissingsestraat is van een Centrum voor Hedendaagse Kunst van Buro Beeldende Kunst Vlissingen omgebouwd tot het domein voor de kunstenaar Jan van Munster en de stichting IK.

In 2005 verhuisde Van Munster naar Oost-Souburg om rond de watertoren van ingenieur J.H.J. Kording (1939), aan het einde van de A 58, zijn *IK*-eiland vorm te geven. Bovenop de 35 meter hoge, stoere toren staat de transparante opbouw waarin Van Munster zijn atelier heeft ingericht. De toren heeft zes verdiepingen die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het opvallende, ronde woonhuis heeft hij geïnspireerd op het watervat (450 m3) dat nog steeds in de toren aanwezig is en als tentoonstellingsruimte dient. Direct naast de watertoren heeft Van Munster in de basismaten van de toren de zogenaamde buitenkamer ingericht, een privé gedenkplaats. In het fraai aangelegd tuinlandschap liggen naast andere gebouwen de *IK*-paviljoens. Dit woon- en werkatelier is bedoeld voor kunstenaars.

Voorheen: Centrum voor Hedendaagse Kunst van Buro Beeldende Kunst Vlissingen

www.stichtingik.nl